Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tämä sivu on OMIA mietteitä ja ajatuksia, minua on `pyydetty` kirjoittamaan uudelleen,aikaisemmin olikin sivuillani samantapainen sivu. Eli teksti joka on tällä sivulla on, niin ei yksilöi KETÄÄN, vaan ovat omia mielipiteitäni.

Minulla on ollut ranskiksia n. 13 vuotta, ensimmäiset ranskikset olivat sairaita, jne.. Eräästä kennelistä sain todella ihanan ja TERVEEN ranskiksen, ja nyt nykyiset ranskiset ovat terveitä, mielestäni ranskis ei ole sairain mutta ei myöskään tervein. Olen sitä mieltä että voi hiukan tinkiä esim ulkonäöstä sen verran että, pidenpi kuono(vähän) eikä liioteltuja piirteitä,Onko ranskis normaali esim. anatomia? Siis alkuvaikeuksien jälkeen minulla on ollut TERVEITÄ JA HYVÄLUONTEISIA KOIRIA.

Sitten kahtiajako: Tämän 13 vuoden aikana ranskisporukat ovat riidelleet milloin mistäkin ja jatkuu edelleen, mikä on huvittavaa mutta ennenkaikkea surullista. On ns.` parenpia` ja sitten `niitä huononpia` kuka määrittelee sen? On todella ikävää että esim. näyttelyissä supatellaan kehän vieressä tai virnuillaan mitähän pennuostajat ajattelevat?

Jos jonkun ns. paremman kasvattajan koira/kasvatti ei pärjääkkään jollekkin toiselle niin silloin tuomarissa on vika eikö ole jännä juttu?

Olen nähnyt ``huippukoiran`/koiria mitkä pärjää näyttelyissä, niin vaan onkin iho-ongelmia, tai luonneongelmia,tai jotain muuta, silloin on selitykset valmiina. Näyttelymenestys EI MIELESTÄNI OLE TERVEYDEN MITTARI eikä kyllä kaikki tutkimuksetkaan esim. polvet,selkä,silmät jne..

Ja mikä on erittäin mielenkiintoista. Niin yleensä ns. paremmat saattavat tietää ``paremmin ``asiat esim. sanovat jollekkin joka etsii urosta  käyttääkseen omalle, niin ei sitä voi käyttää sen vanhemalla on sitä ja tota sairautta, vaikka ei olisi edes nähnyt kyseistä koiraa, ja kyseinen koira on ollut TERVE, miten on mahdollista että joku yleensä ns. parenpi tietää paremmin kuin se joka koiran omistaa ja on elännyt sen kanssa, eikö ole jännä että jollain on sellainen kyky? mistäköhän oikeasti johtuu? Ja tällä ns. paremman kasvattajan/omistajan koirilla ei ole ollu eikä koskaan tule olemaan mitään eikä sen jälkeläisillä vai mitä?

En hyväksy epämääräisiä tuonteja (rekkaamattomia) Minulla on tällä hetkellä virallisesti tuotuja ja olen ERITTÄIN TYYTYVÄINEN. Ovat olleet todella terveenä ja ovat hyväluonteisia. Uskallan veikata että ns. Hyville/huippukasvattajille on käynyt niin että sairaita yksilöitä on tullut/tulee vaikka vanhemmat olisivat tutkittuja ja Valioita. Ja haluavatko koiramme käydä näyttelyissä vai onko se ihmisen keksimä juttu? ovatko koiramme onnellisia titteleistä?  Ovatko koiramme terveitä jos on titteleitä?

Minä en voi luvata pennunostajalle esim. että koira pärjää näyttelyissä tai on koko ikänsä terve jos joku pystyy niin se on hänen asiansa, ranskiksen hinta on melko kallis, siis hinta haarukka on melkoisen iso, ja jotkut EHKÄ väittävät että jos pentu maksaa vähemmän/on halvenpi niin Siinä täytyy olla joku vika. No jos maksaisin pennusta huikean summan niin kyllä siihen joku takuu pitäisi olla terveyden ja näyttelyn suhteen.

Kyllä tänäpäivänä rodulla kuin rodulla on sairauksia millä enemmän millä vähemmän, ihminen on saanut aikaan sen, esim liiotelluilla piirteillä.

Keskustelupalstoilla haukutaan ja solvataan toisia, onko ne ihmiset jotka luulevat olevansa parenpia kuin toiset niin todella sitä? tai näyttelykehien vieressä kuiskitaan ja arvostellaan ihmisiä. Mikä meitä ihmisiä vaivaa? Koirat ovat mielestäni viisaanpia kuin me ihmiset, ja unohdamme TÄRKEÄN MEIDÄN IHANAN RODUN/RODUT.

Tätä menoa meiltä puuttuu jotain se on se ihana ranskiksemme, olisi kyllä hyvä että jotain muutoksia anatomian suhteen esim, tehtäisiin olen samaa mieltä siitä että jotkut eläinlääkärit ovat sanoneet että esim. pidenpi kuono kevyenpi rakenne jne...

Olen nähnyt ja kuullut elämäni aikana kaikennäköistä, mutta en tuo niitä yksilöiden missään julkisissa jutuissa. Esim saattaa ns. joku parenpi kasvattaja välipitämättömyydellään, tehdä sairailla/sairaalla koirilla pentuja. Rakastakaamme lemmikkejämme ehdoitta vaikka se ei olisikaan näyttelytähti, Minä henkilökohtaisesti rakastan koiriani oli ne tähtiä tai ei, ovat Terveitä ja ihanaluonteisia, ja piipahtelen silloin tällöin näyttelyssäkin, mutta se näyttely ei ole minulle niin tärkeä kuin koirieni hyvinvointi ja Saavat eräät virnullakkin jos sattuu että koirani saa esim. H. vai mitä?

Mietitään mitä olemme rodullemme/roduillemme tehneet pelkän ulkonäön vuoksi, ja vuosi vuodelta liiotelluista piirteistä mitä on seurannut? sairauksia,luonneongelmia. Toivottavasti osaamme olla sovinnossa EIKÄ olisi sitä KAHTIAJAKOA mikä on ollut kauan, ei nämä asiat riitelemällä ja panettelemalla toisiamme parane, MINUN MIELESTÄ EI TOISET OLE PARENPIA KUIN TOISET. On tietenkin ääripäitä tehtailijoita ja eläin rääkkääjiä, mutta varmaan suurin osa on ns. kunnollisia. Maalaisjärki on sallittua vai mitä?

Kirjoitusvirheitä löytyy, ja minusta varmaan kuiskitaan ja panetellaan, mutta arvatkaa välitänkö?

Päivittelen sivua.


©2019 mustankiven - suntuubi.com